Връчват наградите на фондация "Братя Мормареви"

На 21 септември, от 11 ч., ще бъдат раздадени наградите в ученическия конкурс "Бодлите на таралежите", съобщават организаторите.

Тези литературни награди са по своему уникални, защото се дават както на даровити ученици, така и на техните "треньори" (учители).

Става дума за конкурс за есе и разказ, обявяван вече за втора поредна година от фондация "Братя Мормареви" с участието и на вестник "Труд".

В него освен наградените ученици, призове получават и двама учители, посочени от лауреатите, които имат заслуга за тяхното хуманитарно обучение.

Конкурсът носи името на известния ни авторски тандем и вече се ползва с нарастваща репутация. Според журито в състав Панчо Панчев - драматург и детски писател, Емил Симеонов - поет и Алек Попов - писател, сега участниците са четири повече, и са много по-добри.

Наградите - парични премии и грамота, ще бъдат връчени от Кънчо Стойчев - син на Марко Стойчев, единия "брат" от прочутия псевдоним Мормареви. Мястото на събитието е Фондация "Братя Мормареви", на ул. "Джеймс Баучер" 23.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини